KIEKUSEN LUONTOPÖMPELI

Asko Kaikusalolla eli Kiekusella on geeneissä hitunen, joka aiheuttaa ylitehostuneen keräilyvietin. Kokoelmista tiivistettiin parhaat palat ja niistä rakennettiin pysyväisnäyttely Topenon Seurantalolle. Kiekunen keräsi muun muassa pohjoismaiden mittavimman hiirenloukkukokoelman. Samalla hän haali kaikenlaista muutakin luontoon liittyvää materiaalia.

Hiirenloukkujen ja muiden pyytimien lisäksi pömpelissä on näytteillä amatöörien täyttämiä eläimiä, nisäkkäiden kalloja sekä muuta luonnosta kertovaa rihkamaa. Jossain vaiheessa Kiekunen innostui bongaamaan kiviä, fossiileja, kotilonkuoria ja muita merenpohjan kummajaisia. Kun miehulaisen matkamuistorahat kävivät vähiin, hän ryhtyi keräämään ilmaisia hiekkanäytteitä kulkemiltaan rannoilta.

Kallisarvoisten antiikkiesineiden sijaan Kiekunen on taltioinut myös arkisia kapineita omilta lapsuusvuosiltaan. Ne herättävät muistot ajasta, jolloin elämä oli nykyistä ankeampaa.

Kiekusen luontopömpeli on avoinna kesäkaudella toukokuusta syyskuuhun sopimuksen mukaan. Tarvittaessa voimme järjestää myös kahvituksia ryhmille.
Tiedustelut puh. 040 577 4705

Copyright © 2009 Topenon Seurantalo